50 училища и детски градини са ремонтирани в София през лятото

Предстои да заработят нови 10 детски градини, заяви Тодор Чобанов

50 училища и детски градини бяха ремонтирани през лятото в София. Това каза пред Радио „Фокус“ д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”.  Той заяви, че ремонтите са приключили почти навсякъде и всички учебни заведения са в нормално състояние. По думите на Чобанов в над 200 училища на територията на Столична община учебната година започва нормално.

„Първият звънец иззвъня, като бяха посрещнати хиляди първокласници, повечето от които са преминали в нашите детски градини и имат предварителна подготовка. На много места първата учебна година бе отбелязана с патриотични песни и богата културна програма, на която присъстваха много гости и родители. Надявам се, че ще имаме една успешна година. Столична община ще направи всичко възможно за да може да функционира нормално образователната система.

Тази година имахме проблеми с природни бедствия, като градушката, която се изсипа над София, които затрудниха летните ремонти, но въпреки това няма никакви проблеми със започването на учебната година”, каза още д-р Тодор Чобанов.

Той коментира, че основните проекти, върху които работи Столична община в сферата на образованието са подобряване и развиване на учебната инфраструктура. Предимно се строят детски градини – 10 от тях предстои да бъдат пуснати, допълни Чобанов. Зам.-кметът каза, че за следващата година предстоят още строителни дейности.