Менда Стоянова: Държавата е финансова нестабилна, гласувайте на 5 октомври за стабилна България

Кандидатът за народен представител в 43-тото Народно събрание се срещна с граждани в Пловдив

България е във финансов колапс. До това състояние само за година и няколко месеца я доведе правителството на тройната коалиция начело с Пламен Орешарски. Това заяви на среща с граждани в Пловдив кандидатът за народен представител в 43-тото Народно събрание Менда Стоянова, втора след лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в листата на ПП ГЕРБ за 16 МИР – Пловдив град.

Към 31 юли, когато правителството напусна, е усвоен почти целогодишният бюджет на страната. Неизпълнението на приходите е драстично - при планирани 2 милиарда лева повече в консолидираната фискална програма изпълнението е едва 238 милиона лева. А планираните в повече разходи са с 1,5 милиард лева отгоре, посочи Стоянова.  

За да има промяна, макар и с цената на смели реформи, излезте на 5 октомври да гласувате, за да има представителност в парламента. Гласувайте с № 9, защото е време България да стане стабилна държава! – призова тя пловдивчани.

Според Менда Стоянова единствено категоричната победа на ГЕРБ в предстоящите избори ще гарантира развитието и на Пловдив. Вижте как в последните няколко години при управлението на нашия кмет Иван Тотев градът се променя - въпреки че тройната коалиция не даде и лев за града по време на своята власт. ГЕРБ е политическата сила, която гарантира, че стартиралите при правителството на Бойко Борисов проекти в Пловдив ще бъдат успешно финализирани, така че най-древният жив град в Европа – нашият Пловдив - да бъде достойна Европейска столица на културата през 2019 г., подчерта Менда Стоянова.