Шафхаузен предостави средства за наводнени учебни сгради в Добрич

Част от ресурса ще бъде предоставен и на хуманитарната гимназия

Швейцарският град Шафхаузен подкрепи с финансови средства възстановяването на учебни сгради в Добрич, пострадали при наводнението през това лято.

С решение на градската управа на Шафхаузен, с който Добрич си партнира от дълги години, са предоставени близо 8000 лева, съобщи кметът на добруджанския
град Детелина Николова. Така в дарителската сметка на общината вече са постъпили 81 790 лева от неправителствени организации, граждани, фирми и общини в страната и в чужбина, съобщи БТА.
Общинският съвет реши днес най-много средства от даренията - близо 56 000 лева, да получат целодневните детски градини "Звездица" и "Приказен свят". За детска ясла "Първи юни" са разпределени около 20 000 лева.

Част от ресурса ще бъде предоставен и на хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий", където вече са вложени в ремонти 160 000 лева, предоставени от Министерството на образованието и науката и от спомоществователи. Всички дарени средства на общината ще бъдат
използвани за довършване на ремонтните дейности, за купуване на строителни материали и за оборудване в учебните заведения.