Новата тройна коалиция ни върна 10 години назад

ГЕРБ акцентира на мажоритарния вот, заяви Цветан Цветанов в Чепеларе

ГЕРБ имаше един управленски мандат с правителство на малцинството, но въпреки това успяхме да създадем стабилност. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Чепеларе. Той бе там заедно с областния координатор Николай Мелемов, който пред жители на града представи листата на ГЕРБ за Смолян, чийто водач е д-р Даниела Дариткова. В срещата участва и кметът на Чепеларе Тодор Бозуков, избран от листата на ГЕРБ. Цветанов подчерта, че ГЕРБ успя да върне доверието на Брюксел, страната ни започна да усвоява европейските фондове и се подготвихме за новия финансов програмен период. „Бяхме готови да подпишем споразумението с Европейската комисия. Но със стачките през януари 2013 г. и с аферата „Костинбродски бюлетини“ ни лишиха от възможността да вървим по правилно избрания път. В министерствата вече беше изграден съответният капацитет. Нали помните как Нора Караджова първите 2 г. се бори да изведе на повърхността Министерството на околната среда и водите, защото то беше потопено в блатото. Борихме се, за да спасим страната от наказателни процедури. И когато с толкова усилия стабилизирахме страната, новата тройна коалиция ни върна с 10 години назад“, подчерта Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че в законодателен план през следващия мандат ГЕРБ ще се стреми към въвеждане на задължително и електронно гласуване. „Задължителното гласуване е нужно в този етап от развитието на България, за да определим истинската представителност на народа в управлението. Електронно - за да могат знаещите и можещите българи, които напуснаха страната, да ползват правото си на глас. Те живеят в различни точки на света. Изборните секции са отдалечени и не всички могат да гласуват“, обясни Цветан Цветанов. По думите му тези, които досега ни управляваха, не са съгласни нито с електронното, нито със задължителното гласуване, защото се страхуват, че ще попаднат в миманса на парламента или извън него. „ГЕРБ акцентира и на мажоритарния вот. Представителите ни ще поискат дебат в следващото Народно събрание за нова Конституция и съответно свикване на Велико народно събрание след постигнат обществен и политически консенсус. И тогава вече защо да не намалим и броя на депутатите, защо да не е по-малка представителността, но с по-висока ефективност за благото на народа“, допълни Цветанов.

След срещата председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ посети църквата „Св. Атанасий Велики“ в Чепеларе, където обяви, че партията ще дари 5 000 лв. от партийната субсидия за реставрационни дейности в храма. За жеста отец Апостол Аролски връчи на Цветан Цветанов благодарствена грамота.