Англичанин заложи почти 1 млн. лири, че Шотландия остава в Кралството

Комарджията убеден, че залога му е "инвестиция"

Британец на средна възраст, който не е шотландец, е заложил 900 хил. британски лири, че Шотландия ще остане в Обединеното кралство, съобщава в. „Дейли телеграф”.

Това е най-голямата сума, залагана в страната за политическо събитие, предава БТА.

След като първоначално заложил 400 хил. лири за резултата от референдума през юни в „Уилям Хил”, мъжът добавил два пъти по 200 хил. през август, а в четвъртък заложил още 100 хил. Залозите са съответно 1/4 за първата част, 1/6 за втората, 1/5 за третата и 1/5 за четвъртата част, което означава, че действителната му печалба ще бъде 193 333,33 лири.

„Мъжът е убеден, че рискът ще се изплати. Всъщност, той го нарече „инвестиция”, посочи говорителят на „Уилям Хил” Греъм Шарп.

Той добави, че клиентът е „отговорен комарджия” и има всички признаци, че може да си позволи да загуби сумата, ако резултатът не е какъвто очаква.

„Загубата на парите за него ще е по-скоро интелектуален удар, отколкото финансов. Той обаче е спокоен и каза, че е подготвил домашното си”, добавя говорителят.

Всички залози са направени в един и същи клон на "Уилям Хил" в Югозападен Лондон. Последните залози в къщата за шотландския референдум са 2/11 „НЕ” и 19/5 „ДА”.