Травестити на война срещу Facebook

Стотици ”Кралици” осъмнаха с блокирани профили

Група травестити скочиха на високите си токчета и изразиха недоволството си от политиката на Фейсбук относно фалшивите имена.

От седмица артистичните травестити (Драг Куинс) с цветущи сценични имена нямат достъп до профилите си в социалната мрежа. Проблемът за Фейсбук се състои в това, че „Кралиците” не използват истинските си имена, а артистичните псевдоними, с които са по-известни сред гей обществото и приятелите си.

Стотици профили са били дезактивирани, а собствениците им са получили писма с „молба” да се регистрират с истинските си имена по паспорт.

Политиката за „Реални имена” съществува от известно време, но интересно защо от нея в момента са засегнати само „Кралиците”, питат потърпевшите.

Носим тези имена от десетки години, приятелите ни не знаят истинските ни имена, както и ние не знаем техните, как да се намерим и свържем отново, оплакват се атрактивните дами.

На срещата в кметството на Сан Франциско „Кралиците” изразиха възмущението си от невъзможността да използват имената, които всъщност изразяват тяхната идентичност и това, което са те самите и обвиниха Фейсбук в дискриминация.

Отговорът на Фейсбук: "Ако хората искат да използват алтернативно име във Фейсбук, имат няколко различни опции, достъпни за тях, включително и чрез предоставяне на псевдоним под тяхно име на техния профил, или създаване на Страница специално за тази алтернатива персона. "

Пъстрите "Дами" са твърдо решени да отстояват правата си и не смятат да се откажат от имената си и смятат да предизвикат сериозен отпор на социалната мрежа с протести, пропаганда и ако трябва със съд.