Учени ще обсъждат в Добрич бъдещето на туризма, земеделието и образованието

Ще бъдат представени с лекции учени от БАН и специалисти от Международният колеж

 Учени от Българската академия на науките и Висше училище Международен колеж" в Добрич ще обсъждат проблемите и перспективите пред развитието на туризма, земеделието и образованието в България. Форумът е посветен на 145-годишнината на БАН и ще се проведе на 24 и 25 септември 2014 г. в залите на Международния колеж.

Конференцията съвпада с откриването на академичната година във висшето училище и с празника на гр. Добрич. Участниците в конференцията - учени и представители на местния бизнес, ще дискутират проблемите на финансирането на висшите училища в България като ключ към реформата във висшето образование, ролята на Добруджанския земеделски институт в развитието на аграрната наука в региона и др.

Икономисти, аграрни специалисти, експерти по туризма и образованието ще представят свои доклади по темите. Форумът ще бъде открит от чл.-кор. Димитър Димитров от името на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, областния управител на Добричка област Недко Марчев и кмета на община Добрич Детелина Николова.

На конференцията като специален гост е поканен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика проф. д-р Йордан Христосков.