Ирина Савина инспектира ремонтите в двете най-големи детски градини

Мисия София

19-09-2014, 07:10

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 училища и детски градини са ремонтирани в София през лятото

В 10 детски градини и 2 училища довършителните дейности продължават

В четвъртък, 18 септември, заместник-кметът Ирина Савина направи проверка на ремонтните дейности на двете най-големи детски градини в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В ОДЗ № 7 и ОДЗ № 2 район Триадица, където учат над 900 деца се въвеждат енергоспестяващи мерки по проект „Енергийна ефективност в 26 обществени сгради в София”, финансиран от Международен фонд „Козлодуй” и Столична община. Ремонтите в двете заведения са на стойност 270 хиляди лева, като включват подмяна на дограма, топлоизолиране на стени и покрив, подмяна на осветителни тела и смяна на тръбите на разпределителната мрежа в сутерена.
   
„Детските заведения ще започнат да приемат деца поетапно още от следващата седмица. Осигурено е непрекъснато наблюдение на работата на строителите от страна на Столичната община. Трябва да отчетем и лошото време, което също забави полагането на топло и хидроизолацията на сградите. Освен срока, за нас е изключително важно постигането на реални икономии на енергия след въвеждането на мерките за енергийна ефективност. Ето защо не можем да правим компромис с качеството на работа“ – подчерта Савина.
   
„Направени са нови графици и до края на месеца градините ще са напълно готови“ – увери собственикът на фирмата-изпълнител Георги Табаков, който също присъства на проверката.
   
Това лято Столична община инвестира в ремонти на 52 сгради на стойност 7 млн. лв. от които 15 училища и 37 детски градини. В 26 от тях се внедряват напълно или частично мерки за енергийна ефективност, а в останалите се изпълняват констуктивни укрепвания, с цел превенция от земетресения.
   
В 10 детски градини и 2 училища довършителните дейности продължават, като в 4 от тях децата са пренасочени към съседни детски градини. В останалите, ремонтите няма да пречат на учебния процес и заниманията на децата.