1800 лева и ставаш политик

Депутати и кметове загряват в училище за партийци

Срещу 1800 лева вече всеки може да стане политик. За целта трябва да преминеш през 4 курса, които предлагат в Училището за политици. Продължителността им е около 6 месеца. Те са за подобряване на комуникационните умения, възпитаване на лидерски качества и учат как да се прилагат регионални и европейски политики, пише "Всеки ден".

 На курсове в школото редовно се записва българският политически елит, който пише домашни и решава тестове, а целта е да се шлифова достатъчно добре, за да защитава партийните идеи. Много от хората във властта са преминали професионалната подготовка. Може би само там на една маса сядат управляващи и опозиция, за да се научат на аргументиран политически дебат.

 

Една от емблематичните курсистки, които са преминали обучението, преди да се впуснат в голямата политика, е кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е започнала курса през 2007 г., когато все още е била зам.-кмет по образованието, и е завършила следващата година. Бившата шефка на парламента от БСП Мая Манолова също е изкарала спецшколуването, както и колежката й Корнелия Нинова. Цецка Цачева от ГЕРБ пък е изнасяла лекции пред курсистите.