Кметът на Стара Загора - на 33!

Честит рожден ден на г-н Живко Тодоров!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров навършва днес 33 години. Екипът на Starazagorautre.bg му пожелава най-хубавите неща в живота и от всичко по много - здраве, обич, щастие, приятели, успехи!
Стара загора има един от най-младите кметове в страната.
Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора с английски и немски език и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“.
Работил е като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на ЕС в Община Стара Загора и Областната администрация в Стара Загора.
Избран е през 2009 г. за народен представител от ПП ГЕРБ, 27-ми старозагорски избирателен район. Областен координатор е на ПП “ГЕРБ“ в Стара Загора.
От 29 юли 2009 до 5 май 2010 г. е заместник-председател на Комисията по външна политика и отбрана, като от 5 май 2010 до 2 септември 2010 г. е неин председател. От 2 септември 2010 г. до момента е член на Комисията по външна политика и отбрана.

Вчера в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с чувство за хумор призова младия ни кмет да направи необходимото вече за увеличаване на прираста на населението. Пожеланието дойде по време на откриване на първата от 20 години насам новопостроена детска градина в града. "Г-н Тодоров навършва 33 години, досега се оправдаваше, че няма къде да се учат децата му, но ние направихме нова детска градина и повече оправдания няма", каза Борисов.
В края на юни пък младият кмет на Стара Загора Живко Тодоров публикува във фейсбук профила си снимка, на която е прегърнал елегантна млада дама на фона на планинска местност. Очевидно това е избраницата на старозагорския градоначалник, тъй като години наред той дискретно криеше личния си живот и за първи път прави достояние кое е момичето до него.