Обявяват война на безразборното "еко" летуване

Туризъм

21-09-2014, 15:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Къмпингите между оазис и клоака

Министерство скочи срещу незаконните къмпинги

Министерството на земеделието се е обявило срещу незаконните къмпинги, след като Национална асоциация „Българско Черноморие” разкрили над 20 девствени места край морето, които са превърнати в бунища.

Това съобщиха от асоциацията в писмо, разпространено до медиите. От там са стартирали проект за изготвяне на карти с точните места на незаконните къмпинги. Данните били предоставени в Министерството на земеделието.
"След наш сигнал от ведомството са разпоредили незабавна проверка. На среща в МЗХ, с участието на представители на НАБЧ и други НПО-та стана ясно, че резултатите от министерската проверка се припокриват с нашите. Заместник-министър Георги Костов информира, че е била разпоредена и извършена проверка от Регионалните дирекции на горите в Бургас и Варна", поясняват от НАБЧ.
Инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, запознал присъстващите с резултатите. Проверката на звената на ИАГ по Черноморието съвпадали с наблюденията по проекта на НАБЧ „Да картираме дивакуващите”. По думите на изп. Директор инж. Кръстев: „Картината е тежка”. Установени са много сборища на незаконни къмпинги в гористи местности по Черноморието. Установена е незаконна сеч на дървесина и палене на огньове. Съставени са съответните констативни протоколи за нарушения и актове. Проверките ще продължават.