Шок! Майка натрови и уби детето си със сол

5-годишният Гарнът починал от системно натравяне с веществото

Според медици, констатирали смъртта на 5-годишния Гарнът Пол през януари, детето е починало, след като майка му Лейси Спиърс системно го е тровила със сол. Според медицински доклад на болница в Алабама, момченцето е диагностицирано с хипернатермия, нивата му на натриев хлорид са били многократно завишени, което довело до фаталния изход, пише "Всеки ден".

 Оказва се, че 26-годишната майка нарочно е давала огромни количества сол на детето си, разказвайки на всички как то й е болно от мистериозна болест. В социалната мрежа тя обяснявала на приятелите си как обикаля страната и търси лек за сина си. Лейси е създала блог и Twitter акаунт, където има хиляди публикации с послания колко обича детето си. В социалната мрежа Спиърс обяснява и как се налага често да ходят на лекар заради оплакванията на Гарнът. Детето починало на 23 януари, след поредното посещение в болница заради повръщане. След като излезли пълните изследвания и била направена аутопсия, Лейси е обвинена в убийство. На първото дело през юни тя отрекла вината си. Младата жена ще влезе отново в съда на 15 октомври.

 Нейни приятели са шокирани от постъпката й. Изглеждала кротък човек, отдадена и грижовна майка. Нещата, които разкрили в болницата ужасили както лекари, така и близките на жената. Според медици, майката страдала от психическо заболяване, при което родителите правят опит да ликвидират децата си, защото искат внимание за себе си. В САЩ има и други подобни случаи. Един от тях е от 2008 г., когато майка, страдаща от следродилна депресия убила детето си.