Жители на Крушевец блокираха пътя, на който беше убита 11-месечната Краси

Родителите на бебето настояват граничния полицай да остане под стража

Жители на созополското село Крушевец  блокираха главния път Бургас- Малко Търново където на 11 септември граничният полицай  Костадин Стоянов прегази 11-месечната Красимира.  Хората протестираха  срещу променената мярка на  полицая. В петък Апелативния съд измени марката за неотклонение от “задържане под стража“ в домашен арест и пусна от ареста обвинения Стоянов 
Неговото място е в арестта, каза бащата на убитото дете Красимир Кънев. Според него има манипулация с пробите за алкохол в кръвта на полицая и е необходима нова експертиза. Може да се случи същото на друго дете, обясни мотивите за протеста Кънев.
Това е втората блокада на пътя на жителите на селото  след тежката катастрофа в Крушевец.  Веднага след инцидента  от областно пътно управление обявиха, че на фаталния участък  ще бъдат поставени  допълнителни ограничители на скоростта.
 Според Апелативния съд  деянието е извършено без умисъл, а наличието на алкохол в кръвта е под  0.5 промила. Това са основанията за промяна на мярката за неотклонение на Костадин Стоянов . В петък по време на заседанието  в Апелативния съд колеги и приятели  от Приморско на граничния полицай дойдоха за да го подкрепят и да настояват той да бъде пуснат от ареста.