Пътното: Кметът на Крушевец никога не е искал „легнали полицаи”

Скандал между кмет и държавни чиновници след трагедията с убитото бебе


Скандал избухна между Областното пътно управление и кмета на Крушевец след трагедията с убитото бебе. Двете страни взаимно се обвиняват, че досега не са поставени „легнали полаи” в селото. Кметът на Крушевец първи заяви веднага след катастрофата, че многократно искал да се сложат ограничители на скоростта, но от Пътното му отказвали с обяснението, че пътят е международен и не може да има препятствия по него. От Областното пътно управление обаче категорично отрекоха това да е истина. Държавните чиновници твърдят, че досега подобно искане не е отправяно, както и по време на рехабилитацията на участъка от път I-9. Единственото предложение, което е направено през ноември 2012 г. било за подмяна на стари плочки на тротоарите в близост до площада в с. Крушевец и за извършване на довършителни работи до бензиностанцията, намираща се в селото. И двете искания са удовлетворени и изпълнени, съобщиха от управлението.
„Безопасността на движението е основен приоритет и съвместно с местната власт се предприемат мерки за ограничаване на риска от пътно-транспортни произшествия в населените места. Например по предложение на кмета на село Маринка в участъка от път I-9, преминаващ през населеното място, още при рехабилитацията на отсечката са изградени 4 „легнали полицаи“, съобщават от ОПУ.
След случая с убитото дете, вече е решено - „легнали полицаи” ще пазят живота на децата в созополското село Крушевец. Монтирането на ограничителите на скоростта започва още следващата седмица. На 17 септември представители на Областното пътно управление в Бургас, пътна полиция и община Созопол ще направят оглед на участъка от път I-9 Бургас – Малко Търново, преминаващ през село Крушевец. Целта е да се предложат мерки за ограничаване на скоростта на движение на преминаващите превозни средства през населеното място.
След пътния инцидент на 11 септември, който отне живота на малката Красимира, кметът на село Крушевец е внесъл в деловодството на ОПУ-Бургас официално искане за изграждането на „легнали полицаи“.