Внимание дами: Кремовете срещу бръчки състаряват!

Скандалното разкритие е на германски учени

Кремовете срещу бръчки не само, че не действат, но дори са вредни за лицето. Те ускоряват застаряването на кожата, твърдят германски учени. Скандалното разкритие на изследователите е след експеримент, при който те тествали няколко марки доста скъпи кремове.
Резултатите показали, че около 80% от мазилата срещу бръчки на пазара са вредни и вместо да ни пазят от белезите на старостта, правят точно обратното - състаряват кожата.
Това се дължи на високата концентрация на аминокиселини, витамини и мазнини. Високата доза на минерални елементи има пагубен ефект върху клетките на кожата. Експертите открили още един факт – скъпите кремове с колаген не са в състояние да опънат кожата. Натуралните маски от киви, мляко и др. имали в пъти по-добър ефект.
Изследване на учени от Университета в Южна Дания пък доказва, че в най-добрия случай скъпите помади не действат изобщо. Затова е напълно безсмислено да харчите парите си за скъпи кремове за лице.
Статистиката сочи, че годишната печалба на козметичната индустрия в световен мащаб надхвърля 12 милиарда долара. Най-скъпият крем против стареене струва малко над 13 300 долара бройката. Един грам от този крем за лице струва колкото пет грама злато.
Милиони жени по света харчат значителни суми за скъпи козметични продукти и прехвалени кремове против бръчки. Както показват данните от проучването на датските учени – тези харчове с безсмислени.
Световните козметични гиганти използват в кремовете си против стареене специални мастни вещества т.нар „липозоми“, които да транспортират продуктите против старее дълбоко в кожата, където започва процесите на стареене.
Проучването на датските учени от факултета по дерматология доказват, че вместо да доставят полезните вещества в по-дълбоките слоеве на кожата, липозомите се разпадат още при първия допир с нея.
Според проф. Лиус Багатоли причината за това е, че: “Работата на кожата е да блокира навлизането на различни външни субстанции в тялото.
За това, тя на практика ще блокира всичко, което се опитва да проникне в нея“.
Сега топката е в полето на козметичните гиганти, които трябва да намерят друг начин да направят кремовете си против бръчки наистина ефективни.