Кандидат-депутати от ГЕРБ – София на среща с автомобилния бранш

На срещата бяха обсъдени проблемите в бранша, касаещи липсата на кадри, сивия сектор, злоупотребите чрез заобикаляне на данъчното законодателство и несъбираемостта на данъци.

Водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР София Александър Ненков и кандидатите за народни представители от София Станислав Иванов, Данаил Кирилов и Красимир Ципов се срещнаха със Съюза на международните превозвачи и Асоциацията на вносителите на автомобили.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите в бранша, касаещи липсата на кадри, сивия сектор, злоупотребите чрез заобикаляне на данъчното законодателство и несъбираемостта на данъци.

Кандидатите за народни представители и представителите на бранша се обединиха около необходимостта от държавна подкрепа, чрез използване на европейски средства при обучението и подготовката на кадри.

Кандидат-депутатите представиха един от основните акценти от предизборната програма на ГЕРБ, който ще намали злоупотребите в сектора и ще подобри събираемостта на данъците. Те обясниха, че чрез изграждане на електронното управление ще бъде установена по-добра връзка между КАТ, НАП и общината.