25-годишната жена – магнит за всички мъже

Според учените, те еволюционно са програмирани да харесват жени в средата на 20-те

Ако попитате един 50-годишен и един 20-годишен мъж какъв е идеалът им за жена, то и двамата най-вероятно ще отговорят едно и също, пише "Дейли Мейл", цитиран от БТА. Защото, според ново изследване, няма значение на колко години е един мъж, той винаги ще обърне поглед след жена в средата на 20-те ѝ години.

Финландски изследователи анкетирали повече от 12 500 мъже и жени за възрастта на партньора им и за възрастта на хората, които ги привличат и които изпълват фантазиите им.

Магическото число за мъжете е 24 или 25, тъй като по-възрастните мъже масово биват привличани от по-млади жени, а мъжете в края на пубертета и началото на 20-те си години най-често фантазират за по-възрастни жени.

Изследователите смятат, че това е така, защото мъжете еволюционно са програмирани да харесват жени в средата на 20-те им години, когато те са най-плодовити и са с най-висок коефициент за раждане на детето на мъжа и предаване на гените му.

Жените обаче са програмирани по много по-различен начин. Те намират мъжете на тяхната възраст или малко по-големи за най-привлекателни. Най-голямата разлика, която привлича жени в края на пубертета и началото на 20-те години е едва 4 години.

Според изследователите жените харесват малко по-големи мъже, защото е по-вероятно те да имат по-голяма стабилност и пари, за да се грижат за семейството си, за разлика от по-младите. Твърде възрастните мъже обаче не са предпочитани от дамите, тъй като е много вероятно да починат докато останалите членове на семейството им са все още много млади.