НАП Пловдив осигури 630 хиляди лева от продажби на конфискувани активи

Само за месец

Близо 100 килограма накити от благородни метали, имоти и автомобили на обща стойност 630 хиляди лева продаде НАП Пловдив само през месец септември. Става дума за активи, конфискувани или отнети в полза на държавата, и предложени в 11 различни търга от отдел „Държавни вземания“ към териториалната дирекция на Агенцията за приходи.

Между продадените артикули са 91 килограма сребро под формата на бижута и кюлчета, 4 килограма платина във вид на намотки и 4,5 килограма златни изделия, всичките предоставени на НАП Пловдив за организиране на продан от Агенция Митници, Съд и Прокуратура. Продадени са и няколко бивши вече имота на кърджалийския бизнесмен Ерджан Рашид – Роко, сред които ремонтна работилница и тракторна база в село Сушево, община Момчилград, нафтово стопанство, оранжерии и паракотелна инсталация в град Джебел. От днес нови собственици имат също 15 леки и тежкотоварни автомобили, конфискувани заради това, че са били средство за извършване на контрабанда и трафик на хора. Заради изгодните цени на превозните средства, интерес към тях проявиха 100 купувача от цялата страна.

Още 11 килограма изделия от благородни метали ще бъдат оценени през октомври и след това предложени за продан от отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив.

За повече информация, проявяващите интерес към всички търгове на НАП, могат да следят електронната страница на Агенцията и по-точно публикуваните съобщения в рубриката „Продажби“.