Не режете косата, тя е антена към космоса!

Дългокосите хора живеят по-дълго и имат силна интуиция

Косата не е просто естествено украшение. Тя е антена, която създава мистична връзка с космоса, твърдят изследователи. Дългокосите хора живеят по-дълго, имат силно развита интуиция и са заредени с повече енергия. И това никак не е случайно.
Много източници потвърждават, че дългата коса гарантира по-дълга продължителност на живота. Ясновидката Елвира споделя, че структурата на косата спомага да се получава даже информация от околния свят, включително да се обменя такава.Косата го играе като сетивен орган, въпреки че ние подценяваме ролята й. Неслучайно сред суеверията е и това, че бременните жени не бива да режат косата си, докато не родят. По този начин те гарантират на наследника си, че ще има огромен запас от енергия.
Там е концентрирана цялата сила на организма, считат още езотерични изследователи. Те допълват още, че това вероятно е причина жените да имат по-дълъг живот от мъжете, поне така сочи масовата статистика.
Косата е като антена, която рефлектира през различните периоди, в които се намираме. Ако сме болни, то след като оздравеем, трябва задължително да подрежем връхчетата на косата си. По този начин ще се избавим от събраната негативна енергия. Същото се отнася и при стрес.
Посещението при фризьора ще ни облекчи, не само заради новата визия, но и от товара на миналото, неприятностите и несгодите. Желателно е да скъсявате косата си поне веднъж на три месеца.
Монасите именно така се освобождавали, за да продължат напред и да започнат на чисто. Не е чудно тогава, че много дами съвсем интуитивно предприемат такива промени, когато са на прага на нова любовни отношения или имат лош късмет на този фронт, така могат да преобърнат нещата.
При кръщене, косата на дете се запазвала от предците ни, тъй като кичурите имат интензивна връзка със собственика си. Те имат и памет, затова не е удачно да изхвърляте отрязани участъци от косата си навън, през прозоцера например. Вярва се, че ако птиците свиват гнезда с тях, то ще теглят от енергията ви и може да ви причинят различни болести.
Препоръчва се падналите косми да бъдат пускани в тоалетната, на течаща вода, а не да бъдат измитани или стъпквани. Водата има способността да отмива лошото и да го поема като гъба, сваляйки го от плещите на притежателя на косата.