Христо Мутафчиев: Който не гласува, после няма право да псува

България трябва да се управлява от хора, които могат да носят отговорност, категоричен е актьорът

Предизборната кампания към този момент преминава спокойно. Няма флашки, няма компромати, няма зрелища за журналистите и народа. В общи линии е коректна. Това каза пред Bulgariautre.bg актьорът Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България. „Прави ми впечатление, че разговорът вече не тече по този начин - тези са маскари, онези са маскари, ние сме най- добрите. Има конкретни предложения. Доколко те са изпълними, е друг въпрос. Но в общи линии има някакъв диалог с публиката, ако мога така да нарека българския народ“, каза Мутафчиев.

Как ще се нареди сведващият парламент могат да кажат социолозите. Аз очаквам едно единствено нещо- хората, които ще гласуват, да изберат онези политици, които могат и са показали, че умеят да носят отговорност. Не говоря за партии, а за политици, коментира актьорът.

Според Христо Мутафчиев следващото българско правителство трябва да бъде излъчено от една партия, а консенсусът, който е необходим  за доброто управление на държавта,  трябва да е обща политическа цел и амбиция на всички партии в парламента.
Искам да призова българите да гласуват. Който не гласува, после няма право да псува. Надявам се на разум в избирателите и желание за по- добър живот, който ние трябва да си направим. Трябва да се гласува. По този начин ще успеем да елиминираме и купения вот, което е много важно, посочи още Христо Мутафчиев.