Професорски двубой ще мери интелект

Мисия Пловдив

24-09-2014, 15:07

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Програма на Европейската нощ на учените в града

Какво друго правят учените освен наука?

Преподаватели и студенти от Медицинския университет в Пловдив ще мерят интелект в Нощта на учените на 26 септември (петък), съобщиха от учебното заведение.

Един срещу друг в последния петък на септември в 16,00 часа в Аудиторния комплекс на ректората ще се изправят два отбора. Те ще спорят на тема „Човешкият мозък – отвъд границите на познанието”. Начело на двата тима са и двама професори – психиатърът проф. Дроздстой Стоянов и професорът по анатомия Стефан Сивков.

Какво друго правят учените, освен наука? Това е въпросът, на който ще се опитат да отговорят двата отбора.

По думите на проф. д-р Виктория Сарафян, координатор на дейностите в Медицински Университет – Пловдив, това събитие разкрива другото лице на учените – творци, новатори, вдъхновители, хора с многобройни таланти, с благородство и духовна щедрост. Дебатът е и една възможност да се покаже умението учените да спорят, да отстояват каузи, да се забавляват, коментира професор Сарафян.

След дебата ще бъдат връчени и наградите за най-добър учен на годината, както и наградите за най-добри презентации от конкурса Наука е младост 2014.

Медицинският университет в Пловдив се включва за четвърта година в инициативата Европейска нощ на учените. Това е събитие, в което се включват всяка година около 300 града в цяла Европа и по света.