Представиха изцяло обновена детска градина в Стара Загора

По капиталовата програма на общината са отпуснати 282 465 лв, има и ново обзавеждане за над 75 200 лв

Ден на отворените врати се проведе в обновената Целодневна детска градина № 68 „Патиланско царство" в Стара Загора.

На посещение в детското заведение бяха кметът Живко Тодоров и представители на общинското ръководство.

Всички присъстващи бяха поздравени с песни от малчуганите и разгледаха подобрената обстановка в детското заведение, в което се отглеждат 150 деца, разделени на 6 групи. През 2013 г. сградата претърпя основен ремонт, финансиран по капиталовата програма на общината с 282 465 лв. По инициатива на кмета Живко Тодоров през тази година беше закупено изцяло ново обзавеждане и оборудване за градината на стойност над 75 200 лв.

Пред родителите и гостите кметът обясни, че политиката на общината е да извършва цялостни ремонти, а не частични подобрения на парче. По този начин ще се обновяват всички детски заведения в Стара Загора.
Директорката Росица Димитрова също е използвала 20 000 лв. от делегирания бюджет на детското заведение за извършване на различни подобрения като изграждане на „английски двор" с беседки.

През лятото на 2013 г. беше извършен основен ремонт със средства по фонд Козлодуй и от капиталовата програма на още три детски градини - ЦДГ №7, ЦДГ № 20 и ЦДГ №35. Това лято Община Стара Загора им достави и ново обзавеждане. То включва нови креватчета, гардеробчета, столчета, масички и бюра. Изцяло новообзаведени са занималните на три детски градини - ОДЗ №35, ЦДГ №23 и ЦДГ№11.

През тази есен ще бъде открита още една нова детска градина за 100 деца от 3 до 7 години с 4 групи.
Предстои да бъде открит и Общностен център за деца с увреждания и със специални образователни потребности, по проект на Министерството на труда и социалната политика.