Откриват новата детска градина „Камбанка"в Стара Загора

Тя е една от двете нови модерни детски градини в центъра на града

На 20.09.2014 г. от 10.00 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров официално ще открие новопостроената модерна сграда на Целодневна детска градина № 6 „Камбанка", която се намира на ул. „ Г. С. Раковски" №74.
Новото детско заведение на мястото на бившата Вечерна гимназия в центъра на Стара Загора разполага с възможности за отглеждане на 100 деца, разделени в 4 възрастови групи и ще отвори врати на 1 октомври.
Двуетажната сграда е построена на общински терен. За строежа от държавния бюджет през 2012 г. бяха отпуснати 2 200 000 лв. Строително-монтажните работи са на стойност 1 577 985 лева. Сградата е с Г-образна форма, физкултурен салон и двор, на обща площ от около 2 хил. кв. м.
Тя е една от двете нови модерни детски градини в центъра на града, разполагащи с всички удобства за отглеждане, възпитание и обучение на малките деца, които Община Стара Загора завърши и подготви за експлоатация. Подобно строителство в Стара Загора се прави за първи път от 20 години насам. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „СК – Айтос", гр. Стара Загора, а автор на проекта, дарен безвъзмездно, е арх. Иван Иванов.
Целодневна детска градина №5 „Мечо Пух" и Целодневна детска градина №6 „Камбанка" разполагат с места за общо 200 деца, разпределени в 8 групи. Сградите им са двуетажни, снабдени с дворни пространства. Всяка сграда има занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване.В дворните пространства са изградени пясъчници, поставени са цветни катерушки и пързалки.