Матушев: Дербито не може да реши бъдещето на Локо

Парите не играят роля в този мач, убеден е треньорът

Треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев даде днес традиционната си пресконференция на Лаута, на която говори за предстоящото дерби с Ботев в събота.

Ето какво каза наставникът на черно-белите:

Подготвяме се по най-добрия начин. Знаем заряда на дербито. Всички момчета са концентрирани и мотивирани. Да се надяваме, че в този мач ще се вложат максимално и ще покажат какво могат и най-вече да покажат характер, което е много важно в подобни срещи.

Единствените, които пропускат мача, са Ангел Грънчов, Здравко Илиев и Емерик де Врийзе, които са контузени. Спас Делев знаете, че още няма картотека за нашия отбор.

Няма да разчитам на вратаря Теодор Стойчев за дербито с Ботев.

Опитваме се да намерим най-слабите страни на Ботев. Силните ги знаем – те са най-вече в младостта на отбора и в желанието им да се изяват. Да се надяваме да им се противопоставим по най-добрия начин.

На нашите фенове мога само да им благодаря, защото те ни подкрепиха в трудните моменти. Смятам, че никой не си е мечтал, че Локомотив ще почне да побеждава всички отбори и ще бъде на първите места. Тази илюзия ние не сме си я правили. Феновете винаги са ни подкрепяли.

В последните мачове наистина нашата публика е леко разочарована заради резултатите. Аз мога да им благодаря и да ги призова да подкрепят футболистите и да им вярват. На този етап това са играчите на Локомотив Пловдив. Една загуба или една победа не може да реши бъдещето на Локомотив.

За премии не сме говорили. Това е дербито на Пловдив и тук премии не играят роля, нито други мотивационни неща.