ГЕРБ: Ако една държава има силна икономика, ще има и силен спорт

За водача на листата на ПП ГЕРБ-Разград Валентин Василев спортът е приоритет

Сферите, които най-силно усещат на гърба си срива в икономиката, намаляването на средствата – особено на публичните - са спорта и културата. Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ-Разград Валентин Василев на среща със спортните деятели на града. Той подчерта, че ако една държава има силна икономика,  ще има и силен спорт.

   Валентин Василев заяви, че развитието на спорта винаги е бил сред приоритетите на ПП ГЕРБ. Той припомни, че благодарение на еврофондовете, които е осигурило правителството на ГЕРБ във всеки град има построени спортни площадки. „Модернизираха се почти всички училища, децата вече имат модерни физкултурни салони, средата на спортуване е различна“, обясни Василев. Той подчерта, че след всяко ляво управление, държавата е пред фалит. „Ако ГЕРБ сформира правителство, за втори пореден път ще трябва да започнем от нулата“, категоричен беше Василев.

   Спортните дейци пожелаха успех на ГЕРБ на предстоящите избори и изразиха надежда, че именно новото дясно правителство ще помогне на българския спорт да се върне отново на челните места в световните първенства и олимпиади!