Кандидат-депутатите от ГЕРБ: Ще осигурим база за Здравния факултет

Мисия Бургас

25-09-2014, 15:15

Снимка:

Светлина Еленова

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Милева от ГЕРБ откри своя кампания за изследване за хепатит

Политиците ще лобират това да стане с държавни средства

След толкова борби през последните две години Бургас вече има официално факултет по медицина, но няма база, в която да се провеждат заниятията на студентите, избрали през настоящата учебна година тази специалност. 

Около 4 млн. лв. са необходими за да може съществуващата, недовършена сграда, предназначена за нуждите на новия Здравен факултет на територията на университет "Проф. д-р А. Златаров" да бъде изградена. Това съобщи за Burgas.utre.bg вторият в листата на ГЕРБ - Бургас - Димитър Бойчев.
Той, заедно с кандидатите за депутати Ивелина Василева, д-р Галя Милева, Семир Абумелих и Жечо Станков заявиха днес ангажимент в следващото правителство да направят всичко възможно, вече разпадащата се база да бъде завършена и оборудвана.
Целта е студентите да имат собствена база, след като в рамките на две години депутатите от Бургас работиха за разкриването на специалността. През настоящата учебна година към нея са заявили интерес над 70 студенти, котио за своите занятие ще ползват различни учебни заведения в града.
Политиците призоваха и останалите партии, които участват в предизборната надпревара за 43-то Народно събрание и успеят да имат свои депутати от Бургас да подкрепят каузата.
Средства за довършването на сградата и оборудването на кабинетите трябва да бъдат отпуснати от двете министерства - на образованието и на здравоепазването, обясни д-р Милева. Според Ивелина Валисева обаче има и шансове за оборудването и модернизирането ан база да се кандидатства и по европрограми.
Според Семир Абумелих в момента, в който факултета започне да функционира нормално всяка болница независимо дали е държавна или частна може да направи усилие и да придобие статут на университетска.