Няма опасност за живота на детето, паднало от люлка в София

На видеозапис се вижда, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек

Състоянието на падналото от люлка 10-годишно момиченце в "Докторската градина" в София е стабилизирано, информираха лекуващите лекари.

Детето е в детската неврохирургия в "Пирогов" с комоциум, няма данни за фрактури на кости и ще остане под наблюдение. Животът му е вън от опасност, казаха за Нова телевизия от спешния институт. 

Инцидентът стана вчера около 16.30 часа на детска площадка в столичната „Докторска градина”, открита през юли след основен ремонт. Момиченцето пострада, след като едно от въжетата на люлката, на която се люлеело, се скъсало.

Люлката бе демонтирана и ще бъде извършено разследване на случая. Две са версиите, по които се работи в момента - некачествена работа на фирмата изпълнител или вандализъм.

Междувременно от общината съобщиха, че от записа на камерата в района на площадката се виждало, че освен деца, на въпросната люлка се качва и възрастен човек. "В района на Докторската градина има изградено видеонаблюдение и служители на общината са прегледали записа. На него се вижда, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек и се разследва версията дали това няма връзка с инцидента", казват от общината, цитирани от Нова телевизия.