София отбелязва Европейския ден на езиците

Мисия София

27-09-2014, 09:25

Снимка:

old.hrdc.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

И София отбелязва Европейски ден на езиците

В инициативата в парка "Заимов" ще участват 15 институции, сред които различни чужди културни институти

С разнообразни инициативи, днес в парка "Заимов" пред театър "София", в столицата ще бъде отбелязан Европейския ден на езиците. Наред с възможността да се общува с хора от различни европейски културни центрове, посетителите ще могат да се забавляват и да спечелят награди. Целта на празника е да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа.

Официално вчера отбелязахме Европейският ден на езиците, 26-и септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на ЕС с цел да се популяризира знанието за различните езици на Стария континент, да се разбере важността от изучаването на чужди езици във всички възрасти и да се стимулира разбирателството между народите.

В инициативата в парка "Заимов" ще участват 15 институции, сред които различни чужди културни институти. На информационните си щандове те ще покажат богатството на европейските езици, като представят интересна програма със забавни езикови игри.

Всеки посетител може да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение в страната и извън нея. Събитието е част от културния календар на Столична община и ще се проведе между 10 и 16 часа.