И София отбелязва Европейски ден на езиците

Столицата ни ще почете празника утре с инициатива в парка „Заимов”

София ще отбележи Европейския ден на езиците с кулурни инициативи, които ще се проведат утре (събота) от 11:00 до 16:00 ч. в парка „Заимов“. В инициативата ще участват 15 институции, които ще покажат богатството на европейските езици като представят интересна програма със забавни езикови игри. Тази година новост ще бъдат езиковите игри на тема „Езикът и градът“!

Посетителите ще могат да научат по лесен и забавен начин думите, свързани с града, да изпробват знанията си с карти и указания на различните европейски езици, както и да се справят с многоезични дейности. За онези, които успеят да се справят с това предизвикателство, са предвидени много награди, които ще бъдат теглени на всеки час от 11 до 16 ч. Кръстословиците, инструкциите и информацията за останалите игри се намират на всеки щанд, където посетителите ще могат да получат и информация за различните възможности да изучават чужд език.

Италианският културен институт в София ще участва в събитието с информационен щанд и ще има на разположение 10 минути за дейности на италиански език с публиката от 12:20 до 12:30 ч.

Европейският ден на езиците се провежда с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието и науката.