Ако отвратените не гласуват, ще управляват отвратителните

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в град Русе

Той бе придружаван от водача на листата на ГЕРБ - Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и кандидати за народни представители от региона.
„Основният проблем на държавата в момента е, че ние не можем да усвояваме средства от новия програмен период. Това са около 32 млрд. лева. В рамките на 2014- 2020 година ние се лишаваме от тази възможност, която може да доведе точно до решаването на много проблеми – инфраструктура, земеделие, екология, образование и култура“, посочи Цветанов. По думите му, тези средства ще дадат просперитет на малките общини и по този начин ще развие регионите. Цветан Цветанов подчерта, че не трябва да се правят проекти за развитие на регионите по неясни критерии. „Видяхте, че предишните управляващи изтеглиха около 4.2 млрд лева, а нямаше никакъв смисъл в това“, обясни той.
Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че очакванията му за Русенска област и останалите области на страната са партията да спечели повече от половината мандати. Цветанов заяви, че за региона те трябва да са 4 до 5 мандата, което е изпълнение на ангажиментите, поети от предизборния щаб. Цветан Цветанов призова за висока активност сред избирателите на 5 октомври.