Кючек на сватба разпалил ревността на касапина с резачката

Реджеп вързал Силвия за дърво и прерязал сънната й артерия

Ден преди кървавия инцидент в гората, където Реджеп накълцал с моторна резачка Силвия, в пазарджишкото село имало ромска сватба, пише Монитор. Там младата циганка започнала да играе кючек и 35-годишният Реджеп, който много я ревнувал, защото била красива и хващала окото на чужди мъже започнал да я дърпа да си ходят. Реджеп се ядосал на свободното поведение на половинката си и още пред гостите на сватбата започнал да є вика, че е станала да играе със свои приятелки. Продължил и по пътя до дома им да є се кара, споделиха местни. На другия ден под предлог, че трябва да сече дърва, той я накарал да ходят заедно в гората.

Двамата били забелязани за последно в четвъртък към 14,30 ч. Час по-рано Силвия говорила с майка си по телефона, която работела в Италия и тръгнала да се прибира, за да успокоява младите. Двамата се запътили към близката Емин кория. Реджеп бил нарамил моторна резачка, а край него вървяла жена му. Една от версиите е, че в гората ревнивецът е превъртял и е налетял с моторната резачка върху нежната си половинка. Силвия е умъртвена с особена жестокост ­ той я бил вързал със синджир към едно дърво и я заключил с катинар, след което прерязал с моторния трион сънната артерия. Жената е умирала бавно и мъчително пред очите на хладнокръвния убиец.

Осъзнавайки какво е направил, хукнал обратно към селото, където отишъл в дома си и оставил голяма сума пари на по-големия си син Емре с думите: ”Няма да ме има дълго време. Грижи се за по-малкия си брат Ахмед”, след което взел коня от двора и изчезнал. Предположенията на хората в селото са, че Реджеп се е хвърлил в язовира над Боримечково и затова вчера освен жандармерия, криминалисти и редови полицаи в малкото селце имаше и водолазни екипи от Пловдив, които ще търсят на дъното на водоизточника тялото на убиеца. Убитата с особена жестокост Силвия е била намерена в поток, пълен с вода, недалеч от долния язовир над селото. Трупът на младата жена бил залят с вода и униформените трудно го открили заради проливните валежи, паднали тези дни.