Изтича срокът за участие в конкурса за поезия "Веселин Ханчев"

Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби

На 3 октомври изтича срокът за участие в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” в Стара Загора.

Това е 31-ото издание на литературното състезание, благодарение на което много утвърдени автори са получили първо признание, първа публикация и първа стихосбирка. Организатори са община Стара Загора, библиотека „Родина” и къщата- музей „Гео Милев.
В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към 7 ноември 2014 г., които нямат издадена стихосбирка. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.
В конкурса се присъждат три награди:
•Първа награда – призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка.
•Втора и трета награда – парични премии.
•Присъждат се и поощрения.
Резултатите от ХХХІ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 7 ноември.По традиция за участниците се организира поетическа работилница – на 8 ноември (събота). Конкурсната програма ще бъде изпратена на всеки участник на посочен от него електронен адрес след 27 октомври.