Дефицитът в бюджета на МВР е 160 милиона лева

Ако държавата не помогне, то към декември ситуацията ще бъде много сложна

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на разговора си с пенсионирани служители на МВР в село Ряхово, Община Сливо поле. Той бе бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ - Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев, както и от кандидати за народни представители от региона.

Цветан Цветанов очерта още от основните проблеми в МВР, създадени при управлението на кабинета „Орешарски“. По думите му, синдикалната дейност в МВР е ликвидирана. „В момента се цели да се увеличи възрастта за пенсиониране, като ще има масови напускания, ще има повече желаещи да получат 20 заплати, което ще създаде и проблеми за бюджета“, обясни Цветанов. Той припомни, че ГЕРБ е направила много за подобряване на условията на работа и даде за пример това, че печалбата на вече несъществуващата фирма „БМВ“ се е ползвала за задоволяване потребностите на служителите в оперативен порядък. „По оперативните програми с помощта на министъра на ГЕРБ Лиляна Павлова и други експерти са купени към 320 нови противопожарни автомобила за превантивната дейност. Сега идват още 120 противопожарни автомобила, които ще бъдат разпределени в съответните поделения на МВР. Остарялата техника ще се даде на общините, където ще се създадат и доброволчески екипи. Същите са особено полезни при наводненията в Мизия и други населени места през отминалите месеци“, посочи още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов призова бившите служители на МВР да гласуват на 5 октомври с номер 9 в бюлетината. „Дали ще има стабилно правителство ще стане ясно на тази дата, но зависи от високата избирателна активност, която да противодейства на купения и контролиран вот. Не победи ли ГЕРБ убедително и не направи ли правителство, държавата не я чака нищо добро. Няма да има възможност да се усвоят 32-та милиарда лева, които могат да се разходват за инфраструктура, образование и пр. Това са единствените свежи пари, които могат да влязат в републиканския бюджет. Те могат да се насочат към автомагистрала „Хемус“ и други важни за Северна България проекти“, подчерта той. Цветанов се спря и на основните приоритети за Русенска област като изграждането на високоскоростен трилентов път Русе – Бяла – Велико Търново.

„Дано ГЕРБ влезе в управлението на държавата, за да се подобри живота в България и децата ни да останат тук“, отбеляза Валентин Атанасов – бивш служител на Министерството на вътрешните работи.