Лиляна Павлова: Ще стабилизираме енергийните дружества

Павлова подчерта, че в програмата на ГЕРБ е заложено финансово оздравяване на енергийните държавни предприятия

На среща с жители на град Гълъбово, водачът на листата на ПП ГЕРБ за 27 МИР Стара Загора Лиляна Павлова, категорично подчерта, че страховете, които им се насаждат за предвидено приватизиране и затваряне на ТЕЦ „Марица изток 2“ и „Мини Марица изток“, са напразни.

„В управленската програма на ГЕРБ е заложено финансово оздравяване на енергийните държавни предприятия, а не приватизация или закриване. Ще работим, за да останат държавни, като предвиждаме да ги оздравим финансово, да ги стабилизираме – така, както трябва да стабилизираме и цялата държава, за да има нови работни места и възможност за реализация на младите хора“, каза пред гълъбовци регионалният министър от кабинета на Бойко Борисов.
„Важно е да стимулираме по-малките населени места, за да намалим миграцията от селата към градовете. Начинът е само един – целенасочено финансиране за благоустрояване, здравеопазване, училища и работни места. Затова е толкова важно да се подпомагат малките и средни предприятия, защото те реално задържат хората по родните им места, като осигуряват работа и доходи“, коментира Павлова.
Според нея, за да може всичко, което е записано в управленската програма на ГЕРБ да бъде изпълнено е нужна подкрепа и висока избирателна активност. Само така може да се прекрати порочният контролиран и корпоративен вот и да се създаде стабилно правителство.
При посещението си в Гълъбово кандидатите за народни представители направиха обиколка на градския пазар и се срещнаха със симпатизанти на ГЕРБ в града. Лиляна Павлова и Пламен Йорданов присъстваха и на литургия за здраве в храм „Свето Рождество Богородично“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен