Слънчево с гръмотевици тази вечер в Стара Загора

Първата за сезона премиера в голямата зала на Драматичния театър е довечера

Представете си една театрална трупа, върху която в един ден са се стоварили всички възможни и невъзможни проблеми, а публиката вече е закупила билети и представлението трябва да се състои! Това е сюжетът на комедията "Слънчево с... гръмотевици" на американския драматург Кен Лудвиг.

Премиерата на спектакъла по пиесата е тази вечер от 19.00 часа в Драматичен театър "Гео Милев". Режисьор е проф. Андрей Аврамов, сценографията и костюмите - на Теодора Лазарова. В ролите ще видим актьорите Христофор Недков, Елена Азалова, Стефан Борисов, Галя Александрова, Илчо Димитров, Светла Тодорова, Виктория Ангелова и Стефан Делев.

Ще се озовете зад кулисите на театъра, за да станете свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Но когато завесата се вдигне, у зрителите не бива да има никакво съмнение в красивия свят на театъра и спокойно да се насладят на актьорското изкуство.

Авторът поставя героите си в комични безизходни ситуации, но се отнася със симпатия и съчувствие към тях. Комедията дава шанс на героите да се измъкнат от хаоса с надеждата, че въпреки гръмотевиците, слънчевите дни за театъра не са безвъзвратно загубени: "Театърът може би умира, но той все още диша. И е нашата единствена спасителна връзка с човещината", представят пиесата от ДТ "Гео Милев".

Първата премиера през този сезон в камерната зала беше на пиесата на Иван Радоев "Кълбовидна мълния".