Иван наръгал 12 пъти съученика си заради електронна игра

Спасиха Искрен по чудо, приятелят му използвал два кухненски ножа

Два кухненски ножа е използвал 10-класникът Иван Генчев от Съединение, който на 23 октомври 2013 г. намушка 12 пъти своя съученик и приятел Искрен Илиев. Причината за клането била електронна игра, пише в. 24 часа.

Това става ясно от обвинителния акт, който Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда. 16-годишната жертва беше спасена по чудо в университетската болница “Св. Георги” след 4 животоспасяващи операции. Освен за опит за убийство Иван Генчев ще отговаря и за кражба - откраднал портфейла на приятеля си с 282 лв. и 7 долара, както и дънки на баща му.

Във фаталния ден след приключване на часовете си в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив момчетата отишли в дома на Искрен. Изпушили цигара марихуана, а после се скарали за електронна игра. Няколко месеца по-рано домакинът я бил дал на Иван, за да я продаде, но той все още не му връщал парите - 250 лв.

Гостенинът се ядосал от упреците и ударил Искрен с бутилка уиски по главата. Тийнейджърът паднал на земята, но след това се изправил, издърпал бутилката и гневно избухнал. В този момент Иван грабнал от кухнята нож и започнал да нанася с него удари на приятеля си в областта на гърдите и корема. Искрен се опитал да вземе хладното оръжие, но не успял. При сборичкването сухожилията на ръцете и на двете момчета били разрязани.

Иван започнал да рита съученика си, който лежал безпомощно, а след това забил в гърба му друг, по-тънък нож. Искрен сам го измъкнал от тялото си. Генчев му пребъркал джобовете и извадил оттам портмоне с пари. Преобул се с дънките на бащата на съученика си и излязъл. С последни сили раненото момче стигнало до телефона си и позвънило на татко си.

“Вкъщи съм, умирам!”, промълвил Искрен. Ужасеният родител извикал Бърза помощ, което спасило живота на сина му. Намерили вратата отворена, навсякъде имало кръв. Тийнейджърът бил закаран в болница, където веднага го оперирали.

Междувременно Иван стигнал до една от пловдивските автогари и искал да хване рейса за Съединение. Двама ученици забелязали, че от ръцете му тече кръв, и се обадили на тел. 112, по-късно той бил задържан.

Иван не се е признал за виновен по време на досъдебното производство.