Започва фестивалът “Твоят град е твоята енергия”

Инициативата е посветена на енергийната ефективност

Столична община организира шестдневен фестивал под мотото “Твоят град е твоята енергия”, съобщиха от пресцентъра на общината.
По време на фестивала ще бъдат организирани множество събития, фокусирани в областта на енергийната ефективност и формулирането на по-рационален и съпричастен подход при потреблението на енергията в ежедневния живот на гражданите.

Част от мероприятията ще бъдат насочени към подрастващото поколение, с цел повишаване на информираността за ползите от мерките за енергийна ефективност и насърчаване на индивидуалната отговорност и самосъзнание от ранна детска възраст.

За целевите групи, които ще вземат участие във Фестивала, са планирани: конкурс за детска рисунка, конкурс за есе, представяне на театрална постановка, разработване на образователни филми, както и демонстрации на различни видове технологии за повишаване на енергийната ефективност.

Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета Ирина Савина от 11.00 часа с посещение на новоизграденото 140-то ОДЗ в село Долни Богров, район Кремиковци. На международните партньори, участници в проекта, ще бъде демонстрирана съвременна система за отопление с термо помпа тип “Вода-Вода”.