Фандъкова: ЕС ще помогне, само когато види, че имаме желание да работим

По думите й, това важи не само за София, но и за всички останали градове и села

Европейският съюз и Европейската комисия са готови да помогнат само тогава, когато видят, че имаме желанието, готовността и възможността да си вършим работата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус”.

„След като ЕНП е най-голямата партия в ЕП, след като имаме председател на ЕК член на ЕНП, след като от ГЕРБ изпратихме един много силен отбор в ЕП и сме с най-много депутати в парламента от българска страна и след като имаме много силен представител в лицето на Кристалина Георгиева, смятам, че можем да разчитаме на тази силна подкрепа. Но ние у дома също трябва да си свършим работата, трябва да постигнем едно много силно правителство, защото целта на Столична община да запази финансовата си стабилност не може да бъде успешна, ако нямаме силна и стабилна подкрепа на правителството”, обясни Фандъкова.

По думите й, това важи не само за София, а за всички общини, за големи и малки градове и села. Фандъкова се надява тази неделя повече граждани да гласуват на изборите.