Обсъждат как да изглежда пространството пред Дома на културата

Днес от 18 часа в залата за пресконференции на "Борис Христов"

Обществено обсъждане на предстоящия архитектурен конкурс за промяна на пространството пред Дом на културата "Борис Христов" ще се проведе днес в Пловдив. Организаторите от One architecture week канят на отворена среща всички заинтересовани да вземат участие в конкурса, както и представителите на широката общественост.

Обсъждането започва от 18 часа в залата за пресконференции на Дома на културата.

"Целта на срещата е да обсъдим идеи за обновяване на пространството и предложението ни за конкурсна програма с максимално широк кръг професионалисти и заинтересовани страни", обясни архитект Любо Георгиев, директор на One architecture week и домакин на срещата. "Амбицията ни е конкурсът да стартира на 20 октомври и да се радва на същата обществена подкрепа и успешен краен резултат като наскоро завършилия конкурс за обновяване на площад "Централен", допълни той. Присъстващите ще могат да обсъдят предложението за конкурсна програма, както и да споделят мнения за преобразяването на пространството.

Конкурсът е съвместен проект на Община Пловдив и фестивала за съвременна архитектура и градска среда One architecture week, който ще се проведе от 10 до 19 октомври в Пловдив под надслов "Възможното невъзможно".