Росен Плевнелиев: "Лудогорец" постигна впечатляващи успехи досега

Президентът проведе среща с ръководството на „Реал Мадрид“

Признателни сме за сътрудничеството с Фондация „Реал Мадрид“ и за корпоративната социална отговорност на клуба в България, заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на футболния клуб. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

Държавният глава подчерта, че стартиралият във Видин пилотен проект „Спортни училища за социална интеграция“, който се провежда под негов патронаж с подкрепата на Реал Мадрид, вече дава резултати.

„Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват“, подчерта президентът.
Спортът не се изразява само в отчитането на резултати. За Реал Мадрид е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение, заяви по време на срещата вицепрезидентът на Реал Мадрид Педро Лопес Хименес. Вицепрезидентът на испанския клуб подчерта, че Фондацията на Реал Мадрид поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца. На предстоящия мач между „Лудогорец“ и Реал Мадрид на стадион „Васил Левски“ ще присъстват и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на Фондацията на испанския клуб.

„Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки“, заяви още президентът Плевнелиев. Държавният глава отбеляза, че българският шампион „Лудогорец“ е постигнал впечатляващи успехи в представянето си в европейските турнири досега и му пожела успех в сблъсъка със световноизвестен клуб като Реал Мадрид. „Нека състезанието бъде честно и победи по-добрият отбор“, добави Росен Плевнелиев.

В срещата участваха посланикът на Кралство Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на ПФК „Лудогорец“ Кирил Домусчиев.