Премиерът: Поскъпването на тока е неизбежно

Георги Близнашки призова за висока гражданска активност на 5 октомври

Плавно нарастване на цените на тока е неизбежно. Трябва да се излезе от дупката, в която сме попаднали. Това заяви пред журналисти служебният премиер Георги Близнашки.
Според него трябва да се предприемат компенсаторни мерки за социално слабите граждани. "През последната година ситуацията стана много тежка. Затова и създадохме Енергийния борд", обясни той.

Според Близнашки е много важно да се осигури спокойствие в навечерието на изборите. Той е категоричен, че всички български граждани, където и да се намират те по света, имат право да упражняват своето право на глас "и ще направим всичко необходимо в тази посока", увери премиерът.

Георги Близнашки каза, че ще направи всичко възможно да не допуснат злоупотреби с това право и злоупотреби с гласуване на две места. Според него към момента обстановката е нормална в цялата страна. "Създадени са много изборни секции зад граница. Дано да имаме една повишена гражданска активност в деня на самите избори. Това е най-доброто решение, когато българските граждани излязат и упражнят своето право на глас. Тогава всички онези негативни явления, за които говорим през последните години, като купуване на гласове и други злоупотреби ще загубят своя смисъл", обясни той.
Професор Близнашки присъства на откриването на новата учебна година в Софийския университет.