Бургас и Габрово търсят усмивки

Животът

02-10-2014, 13:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Акция „Подари Усмивка”! Да дарим детски дрешки и играчки!

Конкурс за най-усмихнат клас в България започва по инициатива на двата града

Най-усмихнатият град в България - Бургас и града на хумора - Габрово отправят предизвикателство към всички ученици.

Сдружение "Усмивка" и Фондация "Европейски център за иновации, образование, наука и култура" канят всички ученици да се включат в конкурс за снимка и да спечелят приза "Най-усмихнатият клас на България!

„Ден без усмивка е загубен ден" са може би най-често цитираните думи на безсмъртния Чарли Чаплин. Да не го забравяме ни приканва и Световният ден на усмивката!", споделят от бургаското сдружение.

Всичко тръгва от американския художник Харви Бол, който през 1963 година създава във връзка с рекламна кампания известното жълто усмихнато личице. През годините символът става освен популярен и твърде комерсиален. Затова Харви Бол решава да направи нещо повече – той обявява, че поне един ден в годината хората трябва да бъдат усмихнати. Така от 1999 година насам всеки първи петък на месец октомври се чества като ден, в който трябва да направим нещо хубаво, да зарадваме близките си и да накараме повече хора да се усмихват. Това е ден, в който е добре да си спомним за чудесата, които са в състояние да сътворят усмивка. За смехотерапията, която е доказал се в практиката на хиляди психотерапевти метод за лечение, за всички песни и стихове, посветени на усмивката, за приятелствата и любовите, родени от нея.

"И тъй като екипа, който сме създали иска да бъде верен на този принцип, затова избрахме точно това име за нашата организация „Усмивка", защото макар да ни се налага да вършим много сериозни дела ние винаги ги правим с радост, за да създадем настроение и сред тези, за които сме се посветили да работим", допълва председателят на сдружението Митка Георгиева.