Откриха ремонтираната сграда на Многопрофилната болница в Казанлък

Присъстващите почетоха паметта на загиналите при експлозията в Гони Лом

В Казанлък с водосвет бе открита ремонтираната сграда на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Христо Стамболски”.

При откриването бе почетена паметта на загиналите при експлозията в Гони Лом. На събитието присъстваха водачът на листата на партия ГЕРБ за Старозагорски избирателен район Лиляна Павлова и кандидат-депутати от региона, както и представители на различни политически сили, ръководители на здравни институции и заведения от региона.

Ремонтът на болницата е реализиран по проект на община Казанлък „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност” финансиран от национален доверителен фонд на стойност 3 354 584 лева.

Енергоспестяващите мерки извършени в рамките на този ремонт са топлоизолация на стени, реконструкция и топлоизолация на покрив, подмяна на дограма и на отоплителна инсталация.

Това е вторият проект в рамките на ри години, които реализират съвместно община Казанлък и болницата. Първият проект бе за медицинско оборудване в здравното заведение. Двата проекта са на стойност близо 7 млн. лв.

„Жителите на община Казанлък и на останалите 4 общини, които се обслужват от казанлъшката болница могат да бъдат уверени, че ще получат качествено обслужване. Казанлъшката болница разполага с екип от медицински специалисти, техника и условия, с които може да си съперничи с държавните болници в големите градове”, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Кметът на общината и председателят на общинския съвет получиха благодарствени писма от екипа на здравното заведение.