Бабини хитрини за здраве и красота

Животът

03-10-2014, 11:50

Снимка:

ezine.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Есенни грижи за красотата

Пет вълшебни маски за сгъстяване на косата

Изпробвани, бързи и лесни рецепти

Когато нашите баби и прабаби са били млади, те са живели във време, в което не е имало кремове и тубички. Време, в което човек е трябвало сам да намери начин да си помогне. Но дори и днес някои от съветите на нашите баби могат да направят истински чудеса. Ето и някои от най-добрите домашни средства за красива коса, нежна кожа и чувствени устни.
"Времето лекува всички рани". "До сватбата всичко е хубаво". Всеки знае бабините мъдрости, но не само те са верни. Техните трикове за красота и днес могат да направят истински чудеса, а са и една чудесна алтернатива на надценената химия. А повечето от средствата със сигурност вече ги имате в кухнята.
Бебешко олио и захар за копринено мека кожа 
Пилингът от бебешко олио и захар е идеално помощно средство при суха кожа. За тази цел се смесват 3 с.л. захар с 1-2 с.л. олио. Най-добре е пилингът да се употребява по време на къпане, защото прави доста бъркотия. С леки кръгообразни движения сместа се нанася върху кожата и се оставя да въздейства за кратко, след което се измива. Захарта почиства мъртвите клетки на кожата, а бебешкото олио я прави мека на допир. Все пак не трябва да се употребява върху лицето, защото захарните кристали са прекалено груби. За допълнителен ефект след къпане, кожата само се попива леко с кърпа. 
Мед срещу напукани устни
Това домашно средство е също и за силна воля! Намажете устните си с малко мед и оставете да действа. Съдържащите се в меда витаминии, протеини, минерални и задържащи влагата вещества, проникват в горния слой на кожата и я регенерират. Тъй като медът има противовъзпалително действие, той ускорява и процеса на зарастване на малки пукнатини. Най-добре е медът да се нанася след къпане, тъй като порите тогава са се отворили и кожата е многократно по-предразположена.
Сок от лимон за почистване на пожълтели нокти 
Много от нас харесват пъстрите лакове за нокти, но те съдържат оцветяващи пигменти, които могат да оцветят ноктите въпреки нанесената основа за лак. При леко жълтеникави нокти се изстисква половин лимон в малка купичка и те се потапят в сока. Киселината на лимона избелва ноктите и отстранява оцветяванията. След тази цитрусова вана ръцете се измиват, а на ноктите се нанася някакво масло.
Черен чай срещу подпухнали очи 
Потопете едно пакетче чай за малко в хладка вода и го изстискайте. След това го поставете върху затвореното око и оставете да действа около 20 минути, а през това време просто релаксирайте. Таниновата киселина в черния чай намалява отоците и успокоява кожата.
Зехтин срещу груби ръце 
Втрийте ръцете си преди да легнете с 1-2 супени лъжици зехтин, сложете си памучни ръкавици и оставете зехтинът да действа през нощта. 

pudriera.bg