Сирийци берат душа в Токсикологията, яли отровни гъби

Животът

03-10-2014, 16:40

Снимка:

medpedia.framar.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луксозен хотел в Нареченски бани приюти 30 бежанци

Не е ясно точно какво са консумирали

Осем сирийци от Нареченски бани са приети по спешност в болницата в Асеновград след натравяне с диворастящи гъби, съобщи дежурният лекар в спешното отделение д-р Георги Пампоров, предава Радио Пловдив. 

Четиримата възрастни и още четири деца са постъпили днес преди обед със силни болки в корема и гадене и са успели да обяснят чрез преводач, че са консумирали дивите гъби снощи. След оказаната им спешна медицинска помощ пострадалите сирийци са транспортирани в токсикологията на УМБАЛ "Св.Георги"в Пловдив.Състоянието им е сравнително тежко, уточни д-р Пампоров.

От Токсикологията в Пловдив заявиха, че все още не може да се каже дали има опасност за живота им, тъй като не е ясно точно какъв вид гъби са консумирали. Медиците обясниха, че пациентите се тестват за отровните гъби – зелена и бяла мухоморка. Те обаче не изключиха и възможността пострадалите да са консумирали и други гъби, които предизвикват общо стомашно неразположение.

Сирийците живеят в Нареченски бани от юли тази година, когато са прехвърлени от бежанския лагер в Харманли. Те редовно са събирали диви гъби, твърдят медиците.