Освежете косата си с натурални продукти

Животът

04-10-2014, 11:28

Снимка:

ezine.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Есенни грижи за красотата

Три прически, подходящи за дъждовното време

3 лесни и ефикасни маски за коса

Подозираме, че това лято, улисани да събирате бронзов загар, сте пренебрегнали леко грижата за косата. Може и да грешим, но дори и да сте обръщали достатъчно внимание на красивите си кичури, то здравината и блясъкът им, най-вероятно не са останали без поражение. Добре че на помощ идват есенните плодове и зеленчуци! А уверяваме ви, няма по-добра "рехабилитация" за красотата ни, от няколко резенчета натурални продукти.

Ябълкова маска
Ябълките са истинско чудодейно средство! Няма друг плод, които да съдържа толкова полезни съставки като витамини (А, B, C, E), желязо, мед, манган, калий и натрий. Не е случайна и поговорката: "Който яде ябълки, няма нужда от лекар!". А най-подходящият доктор за косата ви е възстановяващата маска от настъргани на ситно ябълки.

Необходими продукти:
1 ябълка
½ к.ч. лимонов сок
2, 3 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:
Просто смесете всички съставки! Желателно е да оставите маската да престои върху главата ви за около 30 минути, след което да изплакнете обилно с вода. Ако я повтаряте веднъж седмично, ще се сдобиете с букли, на които дори Рапунцел би завидяла!

Тиквена маска
Не че не обичаме дините, но честно казано, нямаме търпение да дойде сезонът на тиквите и да си приготвим вкусни кулинарни вълшебства от тях! Знаете ли обаче, че печената тиква освен много вкусна е и изключително полезна за косата. Затова не се колебайте да я превърнете в лечебна маска!

Необходими продукти: 
1 ч.ч сок от грозде
3-4 капки ябълков оцет
1 ч.л. пчелен мед
50 гр. намачкана печена тиква.

Начин на приготвяне:
Смесете всичко това, нанесете равномерно в корените на косата и отмийте след 20 минути.

Морковена маска с алое
Тази маска ще върнете блясъка на кичурите ви и ще я подготви за студените месеци.

Необходими продукти:
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. сок от моркови
1 ч.л. сок от алое
1 жълтък
1 с.л. рициново масло
1 с.л. коняк

Начин на приготвяне:
Сместа се нанася на косата, оставя се да престои 30 минути и след това косата се измива с вода и шампоан.

Която и маска да изберете, със сигурност вашата коса ще ви бъде безкрайно благодарна. Нищо не пречи обаче и да ги редувате. Така ефектът ще е още по-поразителен! А и многото витамини, никога не са в повече!

 beu.bg