5 храни, които вредят на сексуалността

Замислете си дали си струва да прекалявате със следните хранителни съставки, предупреждава obekti.bg:

1. Сол

Приемането на голямо количество натрий е един от основните фактори, допринасящи за високо кръвно налягане, което според скорошно проучване на Университета Тулейн в САЩ, води до еректилна дисфункция, която не се повлиява от лекарства тип „Виагра”.

2. Соя

Проучване на Харвардския университет установява, че богатото на соя меню може да доведе до проблеми с ерекцията и понижено либидо. Това е заради естрогенните свойства на соята, които намаляват нивата на тестостерон.

3. Консервирани храни

Лепилата в спойките на тенекиените консерви съдържат бисфенол А (BPA). Мъжете, които  са приемали големи количества от тази съсавка били четири пъти по-предразположени към еректилна дисфункция и седем пъти по-предразположени към проблеми с еякулацията.

4. Транс мазнини

Транс-мазнините, създадени чрез хидрогениране (процес, който превръща течните масла в твърди частици), са едни от най-вредните за сърдечно-съдовото здраве макронутриенти. А то от своя страна е е важно  условие за пълноценен сексуален живот. 

5. Захар

Изследвания показват, че нивата на тестостерон в организма могат да спаднат до 25 процента след рязко покачване на кръвната захар. Както беше вече казано, спадането на тестостерона води до спадане и на други неща.

Източник: Business Insider