Предпочитанията към видовете алкохол са заложени генетично

Доста вероятно е предпочитанията, които имаме към един или друг алкохолен вкус, да са предопределени генетично, пише Daily Mail.

Ново изследване на Университета на Пенсилвания показва, че усещанията, свързани с алкохола и рецепторите, отговорни за възприемането на горчивия вкус, може би са свързани с генетични вариации.

Вече е добре известно, че вкусът оказва огромно влияние върху това, което ядем и пием. Новите проучвания обаче показват, че гените на човек влияят върху това как ние възприемаме определен аромат и дали харесваме или не определена напитка.

Предишни проучвания показват, че някои хора изпитват повече горчивина и по-малко наслада от алкохолни напитки като бирата.

Като цяло усещането за по-голяма горчивина, означава по-малко харесване, тъй като сме склонни да избягваме храни и напитки, които не ни носят наслада./obekti.bg