500 полицаи охраняват изборите в област Стара Загора

По телефон и имейл могат да се подават сигнали за нарушения

Близо 500 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, охраната на бюлетините и изборните секции в дните 4-ти и 5-ти октомври, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

Съвместно с Община Стара Загора е създадена необходимата организация за превозването и предаването на изборните книжа в Районната избирателна комисия вечерта след приключване на вота, допълни Ваня Кръстева, говорител на областната дирекция на полицията.

На тел. 02/982 22 32, факс 02/982 56 46 и на имейл izbor@mvr.bg гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.
Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на предсрочните парламентарни избори.

28 са удостоверенията за гласуване, издадени от началото на седмицата в Стара Загора и Казанлък, съобщиха от пресцентъра на полицията в Стара Загора. Удостоверенията се издават на граждани, които нямат издадена лична карта или личен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени или с изтекъл срок на валидност.

Удостоверенията се издават, за да послужат само пред СИК, и са валидни за изборния ден 5 октомври 2014 г. Те се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя, уточниха от Министерството на вътрешните работи.