Тази събота е ден за размисъл

Забранена е предизборната агитация

Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.
Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. В Стара Загора днес не е въведена такава забрана. Тя важи от 00,00ч. на 5 октомври, в деня на изборите до 24,00ч. същия ден.
Според избирателните списъци в страната могат да гласуват 6 875 199 души.

Денят е определен да се обмисли изборът на гласоподавателите, без през това време да бъдат повлиявани от политически агитации.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"